Fri frakt | Nöjda kunder

NORDIC JEWELRY DESIGN | Tennarmband IBEN

  • 895 kr


I lager.
Dela

Nordic Jewelry design logga

Beskrivning (Leveranstid 7-10 dagar)

T R E N D A M O R E  C O L L E C T I O N - IBEN
Handgjort tennarmband av mycket hög kvalié. Armbandet är gjort av vegetabiliskt garvat renskinn, tätspunnen silvertråd med 10% silver och en handgjuten tennknapp med Nordic Jewelry Designs varumärke. Ett armband gjord på gamla traditioner men i ny modern och klassisk design. Passar till både vardag och fest.
När du köper du ditt armband hos oss tillverkas det efter beställning och du får ett unikt armband som är specialtillverkat just till dig!
Armbanden från Nordic Jewelry Design är en exklusiv kollektion till oss på Trendamore och finns endast att köpa i vår butik.
Finns i fyra vackra färger.

Storleksguide:
Mät din handled, lägg till 2 cm, det är måttet “inklusive knapp och ögla”. Alla armband blir med tiden ca 0,5 cm större.

Specifikation

MaterialVegetabiliskt garvat renskinn
Bredd13 - 14 mm
FärgerFinns i svart, vitt , mörkbrunt och naturbrunt
TrådTätspunnen tenntråd med 10% silver
KnappHandgjuten tennknapp med Nordic Design Jewelrys varumärke
AllergiNickelfria
KollektionTrendamore (Modellen finns endast att köpa hos oss)


Bakgrund tenntrådssmycken
Redan långt tillbaka i  tiden användes tenntråd till att smycka dräkter, kragar och penningväskor. Även byteshandel med mässing och tenn var vanligt.
Tennarmband är en samisk tradition från 1600-talet och som blivit mycket populära igen. Detta för deras unika utseende, snygga detaljer och det gedigna handarbetet. Samerna spann tenntråden själva genom en speciell teknik där själva tennet spanns runt en sentråd för att få en mycket stark hållbarhet. Senare bytte man ut sentråden mot en slitstark björntråd.

Kategorier:
Armband, SmyckenHalsbandÖrhängenDamklockorHerrsmycken,  Ringar